Ónos eső jöhet a köd mellé

Hétvégén újra a köd és a szürkeség lesz az úr, csapadék is érkezik, több helyen ónos eső is eshet.

Nem tágít a szürkeség, bár csütörtökön az ország nagy részén végre megmutatta magát a napsütés, hétvégén és hétfőn ismét a ború lesz meghatározó, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap.

Szombat és vasárnap reggelre is nagy területen képződhet sűrű köd, melynek egy része a még továbbra is gyenge, mérsékelt légmozgás miatt napközben is tartósan megmaradhat. Emellett a magasabb légrétegekben is nedvesebb levegő érkezik, így ahol a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet feloszlik, az érkező felhőzet miatt ott sem számíthatunk sok napsütésre.

Fotó: Jakab Róbert /Pécs/

A felhőkből csapadék is hullhat, éjjel több helyen előfordulhat kisebb eső,

a fagyos területeken ónos eső.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése a várható ónos eső miatt hétfőre

Ónos esőre nagyobb esély hétfőre virradóan már az ország déli és keleti felén mutatkozik. Emiatt ismét találkozhatunk síkos, jeges útszakaszokkal, érdemes lesz körültekintően, óvatosan közlekedni.

A csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 0 és +5 fok között alakul, enyhébb idő csak vasárnap az átmenetileg naposabb déli, délkeleti tájakon lehet. A tartósan ködös tájakon viszont 

napközben is gyengén fagyhat.

Jövő héten változékonyabb, keddtől gyakran szeles időre van kilátás időről-időre csapadékkal. Ezzel együtt enyhülés várható.

Borítókép: Bakonyiember

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.01.24 17:07


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz