Ónos eső, hó, eső

Hétfőn csapadék és vele együtt enyhülés érkezik, északon ónos eső, a hegyekben havazás is előfordulhat.

Helyenként még havazik (hétfő 18:20): Az agglomeráció északi felén, Nógrád megyében és az Északi-középhegység egyes részein most is hó, havas eső hullik, másutt már szakad az eső.

Jobbra Adrinatic képe a naplementéről, köszönjük!

Ahogy már ígértük, keddtől visszatérnek délutánonként a 10 fokos maximumok. Az enyhébb levegő beáramlása már megkezdődött, a tengeri eredetű légtömeg ugyanakkor csapadékot is hoz magával.

Hétfőn a délelőtti órákban az Andria felől érkezik a csapadék, mely folyamatosan terjeszkedik majd kelet felé. Délutánig elsősorban a Dunántúlon, este már a keleti országrészben is szükség lesz esernyőre. Eleinte havas eső hullhat, mely később az enyhe időben esőre vált majd. Az áthűlt talajra ugyanakkor a csapadék eleinte odafagyhat.

Ónos esőre hétfőn elsősorban az ország északi területein számíthatunk. A hegyekben eleinte havazni fog, akár 5 centis friss hóréteget is okozva.

Keddre virradóra sokfelé számíthatunk jelentősebb csapadékra, elsősorban a középső és északi, északkeleti tájakon újabb 20-30 mm eső is hullhat, mely az olvadással együtt bizony ismét jelentősebb árhullámot indíthat el Észak-Magyarországi folyóinkon, valamint növekedhet a belvízzel elöntött területek nagysága. Napközben megszűnik a tartós csapadék, a felhőátvonulásokból záporok, délnyugaton néhol zivatarok kialakulására készülhetünk. Szeles, de már enyhébb, kotra tavaszi időben elsz részünk, délutánra több helyen eléri a hőmérséklet a 10 fokot.

Előrejelzésünk részletesen »

Szerző: Időkép
Megjelent: 2013.03.17 23:20


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ónos eső esett északon és a Tiszánál
Vékony jégréteg alakult ki a kedd hajnali ónos eső után
Ónos eső jön éjjel