Október 23. időjárása

54 évvel ezelőtt száraz, napos idő volt nemzeti ünnepünkön, lássuk, mit hoz az idei év.

Ha Orsolya napján szép az idő, akkor az Karácsonyig meg is marad - tartja a népi mondás. Az idő szépségére a mai napon nem lehet panaszunk, hiszen az elmúlt időszak borongós égboltja után végre előbukkant a Nap is, azonban a szeles időben hőérzetünk jelentősen lecsökkenhet. A Karácsony ugyan messze van még, lássuk mit hoz a hétvége, milyen idő várható nemzeti ünnepünkön? S milyen idő volt 54 évvel ezelőtt ezen a napon?

1956. október 23-áról az OMSZ jogelődje gyönyörű őszi napként számolt be, az éjszaka leghidegebb óráiban a belvárosban 5°C-ot mutattak a hőmérők, míg délutánra 19-20°C közé emelkedett a hőmérséklet. Anticiklonális hatások uralkodtak hazánk felett, így száraz, napos idő volt, csapadék nem hullott Budapesten.

2010. október 23-án hajnalban a derült területeken (főleg északon és a völgyekben) többfelé fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. A mostani állapothoz képest azonban a magasban már enyhülés kezdődik, így egyre inkább fokozódni fog a ködhajlam, szombaton hajnalban sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek helyenként csak lassan oszlanak fel. Napközben 9 és 14°C közötti csúcshőmérsékletekre, csapadékmentes, száraz időre készülhetünk.

Minden kedves Olvasónknak kellemes hétvégét kívánunk!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.10.21 12:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel