Nyugodt időt hoz a hét első fele

Kemény éjszakai fagyokra, tartós ködfoltokra valamint felhős és napos tájakra egyaránt számíthatunk.

A hétvégén többfelé intenzív jegesedést és komoly közlekedési nehézségeket okozó ónos esőt követően hétfő reggelre kelet felől az ország nagy részén kiderült az ég, csupán nyugaton maradtak még erősebben felhős, borongós tájak. Ennek hatására a havas felszín fölött több helyen is meglehetősen mélyre süllyedt a hőmérséklet, a Tiszántúlon nem voltak ritkák a -10 fok alatti minimumok, a leghidegebbet, -13,4 fokot Tornyosimet nevű észlelőnk jelentette Tornyospálcáról.

A hét közepéig marad a nyugodt, február eleji idő, hajnalonként erősebb fagyokkal - főként a hóval borított, szélcsendes, derült helyeken süllyedhet továbbra is -10 fok alá a hőmérséklet. Főként az Alföldön többfelé képződhet sűrű, zúzmarás köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, ezeken a területeken, valamint helyenként a borongósabb nyugati tájakon délután is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet, ugyanakkor a naposabb tájakon akár 5-7 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.

Szerda estétől a magasban délnyugat felől már nedvesebb, enyhébb levegő áramlik majd fölénk így főként csütörtökre virradóra ismét kialakulhat az ország területén ónos eső, fagyott eső, az északi tájakon akár havazás is, napközben aztán fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik és mindinkább esőre vált a csapadék.

Pénteken már a talaj közelében is érezhető lesz a jelentős enyhülés, a megerősödő déli, délnyugati szélben a Dunántúlon akár már 10-13 fokot is mérhetünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.02.03 13:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő