Nyugodt, enyhe, csapadékmentes idő

Nyugodt, enyhe, csapadékmentes idő várható a következő napokban, viszont egyre ködösebb reggelekre számíthatunk.

A hét első felében említésre méltó csapadék sehol sem várható, leghamarabb péntek este érkezhet némi eső. A hét elején még többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, azonban keddtől a reggelre képződő köd egyre nagyobb területen, elsősorban a keleti, északkeleti tájakon tartósabban is megmaradhat, így csütörtökön már csak kevés helyen találkozhatunk tartósan napos tájakkal. Időnként felhők is megjelennek az égen, lesznek majd tartósabban felhős körzetek is, de ezek a felhők csapadékot nem hoznak.

Ezeken a napokon a stabil időjárási helyzetnek köszönhetően a nyugati-északnyugati tájakon élénk, olykor erős lesz a déli-délkeleti szél, kedden  még délen is előfordulhatnak élénk széllökések.

Rea71 fotója a Szalki-szigetről, köszönjük!

Folytatódik az enyhe idő

A délutáni csúcshőmérséklet is annak függvényében fog alakulni a ködösebb tájakon, hogy mikor oszlik fel, illetve mennyire tartósan marad meg a köd, ezért szerdán és csütörtökön a tartósabban ködös keleti, északkeleti országrészben csak 6-7 fok körül alakulhat a maximum-hőmérséklet, ezzel szemben máshol általában 11-15 fok közé melegedhet a levegő, sőt, nyugaton akár 16-17 fok is lehet. Nyugaton számíthatunk a legenyhébb hajnalokra, ott 7-8 fok köré csökken csak a hőmérséklet, viszont szerdán és csütörtökön keleten, északkeleten ismét pár fokkal fagypont alá süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Griff

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2016.11.20 17:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Porördög kavarta fel a szombat délutánt
Egy órával rövidebb lesz az idei húsvét