Nyugis hétvége

A hétvégén meleg, kissé szeles lesz az idő, jövő hét elejétől viszont változékony napok következnek.

A csütörtöki és pénteki viharokat követően - melyek a középső országrész kivételével mindent érintettek - végre nyugis hétvége jön: sok napsütéssel és mérsékelten meleg, kellemes idővel.

Kissé szeles lesz ugyan az idő, vasárnap a Dunántúlon élénk, a Kisalföldön erős lökések kísérhetik a szelet, de ez csak jót tesz hőérzetünknek. Szombaton napközben több órás napsütésben bízhatunk, elsősorban keleten-északkeleten növekedhet meg jobban a gomolyfelhőzet, ott egy-egy futó zápor sem kizárt. Vasárnap szintén túlnyomóan napos idő várható, 28-32 fok körüli csúcshőmérsékletekkel, melyet csak kevés felhő zavarhat meg.

hét első napjaiban egy hullámzó hidegfront közelíti meg térségünket. A front előterében meleg, de nedves levegő határozza meg időjárásunkat, ezért a napos időszakok mellett többfelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására: változékony napok következnek majd, helyenként pedig hevesebb zivatarrendszerek is kialakulhatnak.

Az ország északnyugati és délkeleti része között jelentős, akár 10 fokot meghaladó hőmérséklet-különbség is kialakulhat a hét közepén, keleten fog folytatódni a kánikula.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.07.16 12:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)