Nyitnak a hazai sípályák

December közepén egyre több hazai síterepen kezdték meg a sípályák előkészítését. Vasárnaptól Eplény mellett már Visegrádon és Pécsett is lehet síelni.

December elsején nyitott az eplényi sípálya. Rengeteg havat gyártottak, és azóta is frissítik a pályákat (A1-es és a tanulópálya), amint lehetőségük volt újra beindítani a hóágyúkat. A héten a hóágyúzás mellett a természet is besegített, így 10-15 centiméter friss hóval könnyítette meg a hóágyúk dolgát, írja partnerünk, a Síelők.hu.

Az Eplényi Intersport Síaréna közleménye szerint vasárnaptól már az

A7-es pályát is megnyitják.

Beindultak a felvonók az A7-es pályán - webkameránk gyorsított felvétele

Ennyi síelhető pálya és ilyen remek hóviszonyok nemcsak Eplényben, hanem egyik magyar sípályán sem voltak jellemzőek az előző években december közepén. 

Megnyitott Visegrád és Pécs is

A visegrádi sípálya vasárnap nyitja meg kapuit először az idei szezonban. 9 és 16 óra között lehet síelni az 1/A, a fő hóágyús pályán. Vasárnap 9:30-tól várja a síelőket Pécsi Sípálya. Az üzemeltetők szerint a lehullott hó mennyisége nem túl sok, de pécsi viszonylatban síelhetőnek mondható. 

Szinte bármikor elkezdheti a szezont a Mátraszentistváni Sípark. Itt már egy hete hóágyúznak, és szép kis adag hó hullott az előző napokban.

Kamerakép: Mátraszentistván Sípark

Szintén biztatóan néz ki a sípálya teteje Kékestetőn, de még itt sem hivatalos a szezonkezdet napja. 

Kamera üzemeltetője: Kékestető Nonprofit Kft.

Bánkúton 14 cm vastagra hízott a hótakaró, a nyitás időpontja még itt sem dőlt el pontosanSátoraljaújhelyen is dolgoznak a pályákon, itt inkább a karácsonyi ünnepek környéke jöhet szóba az első síelésre. 

Borítókép: Eplényi Síaréna

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.12.16 13:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több eső esett néhol
Kelvin-Helmholtz felhők hullámoztak át a Balaton fölött
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma