Nyárzáró hidegfront

Záporokkal, több helyen felhőszakadással kísért zivatarokkal megérkezett a nyárzáró hidegfront, vége a szeptemberi nyárnak.

Szombat virradóra hidegfront érte el térségünket nyugat felől. Eleinte a Dunántúlon, majd az északi és a középső tájakon is egyre többfelé alakult ki zápor, helyenként zivatar.

Nikolai fotója Budapestről, köszönjük!

A reggeli órákban délnyugat felől egy újabb csapadéktömb érkezett, mely sűrű villámlásokkal és felhőszakadással a Balatonon, a Velencei-tavon és a fővároson is átvonult és nagy sebességgel robogtak tovább a zivatarok északkeleti irányba. A főváros előtt 20-30 mm-nél több csapadék is hullott. Az idei szeptemberre átnyúló strandidőt ezzel villámshow zárta a Balatonon.

Villámshow a Balatonon

Saska fotója Badacsonytomajból, köszönjük!

A front mögött egyre többfelé felszakadozott a felhőzet, ám délutántól újra erőteljes gomolyfelhő-képződés indult be, és főként a Dunántúl északnyugati harmadán, a főváros tágabb környezetében, valamint a Tiszántúlon alakultsk ki újabb zivatarok, melyekt több helyen is valóságos villámshow és felhőszakadás kísért.

Kocsi Zsanett panorámaképe Tatabányáról, köszönjük!

Este 7 óra körül a főváros térségére is újabb zivatar csapott le. Széchenyi-hegyen működő webkameránk gyorsított felvétele:

Soroksárra így érkezett az esti zivatar:

Jónás Károly lenyűgöző fotója, köszönjük!

Szerző: Herrmann Dóra, Cséki Gergő
Megjelent: 2016.09.17 11:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Aranyköntösbe bújt este az ég
Kelvin-Helmholtz felhők hullámoztak át a Balaton fölött
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat