Nyárias májusi hétvégénk lesz

Szabadtéri programokhoz kiválóan alkalmas idő lesz a hétvégén, de erős Uv-sugárzással kell számolni.

Hétvégén sok napsütésre számíthatunk, de azért időnként felhők is megjelennek majd az égen. Erős felhősödés csak szombaton valószínű átmenetileg a délnyugati tájak felett, és itt néhol egy-egy jelentéktelen, rövid ideig tartó futó zápor is kialakulhat. Máshol csapadék nem valószínű. Vasárnap pedig mindenhol száraz időre van kilátás. Ugyanakkor szombat hajnalra helyenként pára- és ködfoltok kialakulhatnak, melyek napkelte után viszont gyorsan feloszlanak.

Fotó: Lica /Taksony/

Szombaton többfelé élénk, néhol akár erős is lehet az északi-északnyugati szél, majd vasárnap már csak helyenként számíthatunk élénk nyugati-északnyugati légmozgásra.

Szombat reggel 7 és 17 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet, a kevésbé felhős hidegre érzékeny tájakon csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet. A délutáni órákra 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő. Vasárnap a 7-16 fokos hajnalt 25-30 fokos délután követ.

A 11 és 15 óra közötti időszakban már erős lesz az UV-sugárzás,

ezért a szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Fotó: Edus09 /Tihany/

Hétfőn a napsütést már többfelé zavarhatják meg gyakrabban felhők, de csak nyugaton fordulhat elő a délutáni, kora esti órákban átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar. A helyenként élénk szélben 26 és 32 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Keddre hidegfront érkezhet kisebb lehűléssel, feltámadó északnyugati széllel, többfelé záporokkal, zivatarokkal.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Teyla66 /Budafok/

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.05.13 13:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Milyen idő lesz a Tour de Hongrie leghosszabb és legmeredekebb szakaszán?
Nem lennénk Zabaron palánták
Visszatér a napsütés, de a szél gyakran feltámadhat