Nyárias idővel indul a hét

Hétfőn és kedden nyárias hangulatú időre van kilátás, többfelé 25 fok fölötti maximumokkal, majd szerdára pár fokos lehűlés jön.

Kora nyárias idővel köszönt be az új hét. Bár reggel kicsit hűvös lesz, helyenként 5 fokig is csökkenhet a hőmésrséklet, napközben gyorsan melegszik majd a levegő, délután 23-27 fokra van kilátás. Délen főként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, északabbra pedig gomolyfelhők képződhetnek, de esni ezekből sehol sem fog. A légmozgás sem lesz jelentős.

Kedden már többször megnövekedhet a felhőzet a napos időszakok mellett, elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat a délutáni, esti órákban. Erre nagyobb esély az ország déli részén és a Dunántúlon mutatkozik. Az északnyugati szél északon többfelé élénk lehet, valamint zivatar környezetében is feltámadhat a légmozgás. Meleg időben lesz részünk,

23-28 fokos maximumokkal.

Fotó: Bodrogi Attila

Szerdára megerősödő északias széllel pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, így napközben majd 21-25 fokot mérhetünk. A napsütést még többször zavarhatják felhők, csapadék az ország nagy részén azonban nem várható.

Csütörtökön is folytatódik a szeles, de száraz, napos-gomolyfelhős idő. A délutáni órákban 18 és 23 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Borítókép: Andibarta

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.05.17 18:44


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharosra fordul az idő
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
Fürödjünk vagy hajózzunk 1-jén a Balatonnál?