Nyárias hétvége

Csütörtöktől megállíthatatlan melegedés veszi kezdetét, hétvégére nyárias idő köszönt be.

Egy napra még kicsit hezitált időjárásunk, hogy nyáriasba forduljon-e: kedden késő délután ugyanis hidegfront érte térségünket, mely hatására nyugat, délnyugat felől ismét erősen megnövekedett a felhőzet és egyre többfelé alakult ki eső, zápor, több helyen zivatar, viharos széllökések, látványos felhők kíséretében.

A mai nap folyamán eleinte még a keleti területeken várható további csapadék, miközben nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, délutánra egyre inkább naposra fordul az idő. Néhány fokkal alacsonyabban, általában 14 és 19°C között alakulnak a maximumok.

Csütörtöktől azonban nincs megállás: délies áramlással egyre melegebb és szárazabb légtömegek áramlanak majd hazánk fölé, a hosszú hétvégére így beköszönt a nyárias időjárás! Pénteken 21-26°C, szombaton és vasárnap 23-29°C közé melegedhet a levegő és a hét elején is marad a jó idő, a napsütést csak időnként zavarhatják meg átmeneti felhősödések.

Érdemes lesz tehát minél több szabadtéri programot szervezni, legyen szó kirándulásról, grillpartykról vagy biciklis körutakról, semmiképp se hagyjuk, hogy a TV vagy a számítógép a szobában marasztaljon bennünket!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.04.24 9:51


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Állati melegen indult a hét