Nyári meleg várja Szegeden a fesztiválozókat

Egy-egy futó zápor, zivatar csak időnként frissítheti fel a Deja Vu Fesztivál résztvevőit.

Elkezdődött a meteorológiai nyár, ezzel együtt a fesztiválok időszaka is beköszöntött. Június 6-án Szegeden felpörög a Deja Vu Fesztivál, mely június 9-e hajnaláig tart.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatnak a felsztiválra látogatók, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható, és az esti, éjszakai órákban sem lesz szükség az esernyőkre. A légmozgás is általában gyenge, mérsékelt marad. A délutáni órákra 30 fok köré melegszik a levegő. Péntek hajnalra 15 fok köré csökken a hőmérséklet.

A tavalyi szegedi Deja Vu Fesztivál | Fotó: Titkó Gábor

Pénteken már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés a térségben, így a napos időszakok mellett a délutáni, kora esti órákban egy-egy futó zápor, esetleg zivatar átmenetileg előfordulhat. Az esti, éjszakai órákban folyamatosan megszűnik a csapadék a térségben, és egyre kevesebb felhő lesz az égen. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Péntek délután a legmelegebb órákban 32 fok körül alakulhat a hőmérséklet, majd szombat hajnalra 16-18 fok köré hűlhet a levegő.

Szombaton sok napsütésre számíthatnak a fesztiválozók, de estefelé egyre több felhő érkezhet, és a késő esti, éjszakai órákban időnként zápor, zivatar is kialakulhat a fesztivál térségében. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A délutáni órákban ismét 30 fok feletti értékeket mutathatnak majd a hőmérők, és vasárnap hajnalban is csak pár fokkal mérhetünk 20 fok alatti értékeket.

Folyamatosan frissülő elérejelzéseink nyomon követhető itt.

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Voltál már valamelyik fesztiválon?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.06.05 12:43


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Így érkezik a lehűlés a magasban
Nem viccel a hétvégi front
70-80 km/órás széllökések lehetnek ma