Nyári idővel köszönt be július

Ezen a héten ismét hamisíthatatlan strandidő vár ránk.

Pár napos szünetet követően a hét elejétől ismét melegebb arcát mutatja felénk az időjárás, a nyár második hónapja igazi strandidővel köszönt ránk, a hét közepére a csúcshőmérséklet több helyen eléri a 30 fokot. A hajnali órák azonban felüdülést hoznak, a hét közepéig még több helyen 15 fok alá süllyedhet a reggeli órákra a hőmérő higanyszála.

A hétfői hidegfrontot megelőző forróságtól azonban nem kell tartanunk, ugyanis a hét közepétől észak-északnyugat felől időnként gyenge hidegfrontok súrolhatják térségünket, melyek következtében a 35 fokos forróság egyelőre nem tér vissza. 

A hét közepéig szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, amit csak-itt ott zavarhatnak gomolyfelhők, majd csütörtöktől a térségünket megközelítő gyenge hidegfront hatására kissé labilisabbá válik fölöttünk a légkör, így bár továbbra is több órára kisüt a Nap, erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Marad azonban a nyárias hőmérsékletű idő, délutánonként 30 fok körüli, kevéssel afölötti értékekkel.

Álló- és folyóvizeink hőmérséklete az elmúlt időszak hűvös időjárása következtében jelentősen visszaesett, a Balaton Siófoknál például 20 fokos. A következő napokban azonban a napos, egyre melegebb időjárásnak köszönhetően tavaink és folyóink vize is fokozatosan melegedni fog, a hét közepére tavainkon már jellemzőek lehetnek a 23-24 fok körüli vízhőmérsékletek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.06.30 13:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy