Nem mindenhol ússzuk meg szárazon a hétvégét

Szombaton elszórtan, vasárnap már többfelé szükség lehet az esernyőkre.

Gyenge hidegfront okoz felhős, borongós időt szombaton, ráadásul az északi, északnyugati és nyugati tájakon kezdetben többfelé lehet párás, ködös a levegő. Reggel, kora délelőtt nyugaton, délnyugaton, délután egyre inkább a déli tájakon lehet szükség az esernyőkre. Sok csapadék nem várható, kisebb eső, záporok lesznek jellemzőek. Szitálás, kezdetben ködszitálás északon is előfordulhat. A légmozgás csak néhol lehet élénk, délután pedig 13-19 fokot olvashatunk le hőmérőinkről.

Vasárnap nyugaton, északnyugaton és a főváros környékén lesz a legkellemesebb idő, itt hosszabb-rövidebb napos időszakokra, délután 16-19 fokra készülhetünk. Ugyanakkor keleten, délkeleten borongós lesz az ég, sokfelé várható eső. Helyenként jelentősebb mennyiségű,

10 mm-nyi csapadék is lehullhat.

Itt délután sem lesz melegebb 13-15 foknál. Emellett északkeleten a szél is feltámadhat.

A jövő hét első napjai enyhe időt hoznak, de reggelente továbbra is többfelé lehet párás, ködös a levegő. Hétfőn a feltámadó délies szélnek köszönhetően a köd a legtöbb helyen feloszlik, és kedden is csak kevés helyen maradhat meg tartósan. Délutánonként sokfelé megközelíthetjük a 20 fokot és napsütésből sem lesz hiány. Jelentős csapadék nem várható.

Boírtókép: Shiva

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.10.23 12:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Főn melegíti a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg