Nem fognak fázni a Fekete Zaj és az Alterába fesztiválozói

Igazi fesztiválidő, sőt kánikula is vár a héten fesztiválozókra, de kezdetben egy-egy zápor hozhat felfrissülést.

Ezen a héten a több napos bulira vágyók Gyöngyösön a Fekete Zaj Fesztiválon, valamint Körmenden az Alterába Fesztiválon kapcsolódhatnak ki. Előbbi szerdától vasárnap reggelig tart, utóbbi pedig csütörtöktől szintén vasárnap reggelig.

Szerdán napközben napos-gomoylfelhős idő várható Gyöngyös térségében, délután elszórtan akár futó zápor is előfordulhat. Az esti, éjszakai órákban is megjelenhetnek időnként nagyobb felhők az égen, és ekkor is kialakulhat a térségben futó zápor, esetleg az ég is megdörrenhet. Nem lesz jelentős a légmozgás, legfeljebb csak a záporok környezetében támadhat fel átmenetileg a szél. Szerdán napközben 30 fok köré melegedhet a levegő, és az éjszaka folyamán 16-18 fok köré csökkenhet csütörtök reggelre a hőmérséklet.

Nyári időt tartogat a hét második fele is | Fotó: Novák Titanilla

Csütörtökön Gyöngyös és Körmend térségében is napos-gomolyfelhős időre van kilátás, időnként zápor, esetleg zivatar inkább a Fekete Zajon bulizókat zavarhatja meg, az Alterába látogatóit jó eséllyel elkerülheti a jelentősebb csapadék, legfeljebb gyenge futó zápor alakulhat ki a térségben. Az éjszakai órákban pedig már alig lesz felhő az égen, így csapadék sem válószínű egyik helyszínen sem. A szél továbbra is csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Csütörtökön a legmelegebb órákban 28-30 fokot mutathatnak a hőmérők, majd péntek hajnalra csak kevéssel csökkenhet 20 fok alá a hőmérséklet mindkét helyszínen.

Kellemes időben telhetnek az éjszakák | Fotó: Feketerigo11

Pénteken és szombaton is sok napsütés várható a fesztiválokon, csak kevés felhő lehet az égen, az éjszakák pedig szinte teljesen derültek lehetnek. Számottevő csapadék nem várható ezeken a napokon, de pénteken esetleg egy-egy rövid ideig tartó gyenge, frissítő zápor nem kizárt. A szél továbbra is gyenge, mérsékelt marad. Mindkét nap 31-33 fok köré melegedhet a levegő, így a fesztiválozóknak igencsak melegük lehet. Szombat és vasárnap hajnalban is 17-20 fok körüli minimumkra van kilátás.

Fontos még kiemelni azt is, hogy a fesztiválok idején az éjszakák második fele, valamint a hajnalok már nyirkosak lehetnek, ami miatt a füves területek vizessé válhatnak, helyenként átmentileg pára, köd is képződhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Illusztráció


Fesztiváloztál már kánikulában?

◎ Igen

◎ Nem

◎ Nem voltam még soha fesztiválon

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.08.15 15:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvégén még kitart a nyári idő, a Budapest Félmaratont is napsütésben rendezik meg
A műholdon már látszik, ahogy jön az enyhülés
Sorra dőlhetnek a melegrekordok a szeptemberi nyárban