Zivataros vasárnap

Vasárnap záporok, zivatarok érkeztek dél felől, felhőszakadással kísért heves zivatar is kialakult.

Frissítve (vasárnap 20:54):

Hatalmas felhőszakadás volt délután Abdán, melyről felvételt is kaptunk Judit1981 nevű felhasználónktól, köszönjük!

Vasárnap délután

Északnyugaton Győr-Zalaegerszeg tengelyen valamint Szeged-Szolnok vonal tágabb sávjában komoly zivatarok alakultak ki. Délnyugat felől Horvátország irányából szintén zivatarok közelítenek országunk felé. A hőmérséklet 30 fok körül alakul, de a tartósan csapadékos területeken 20 fokot is alig haladja meg a hőmérséklet. A nap további részében egyre több helyen várható zivatar, a szerencsésebb területek a kánikula előtt egy kiadós öntözésben is részesülhetnek.

Előzmények:

Éjjeltől délnyugat felől nedvesebb levegő áramlik fölénk, így vasárnapra megnövekszik a felhőzet, és záporokra, zivatarokra is többfelé kell számítani. Több napsütés eleinte keleten, délután pedig a nyugati tájakon lehet. Az északi-északkeleti szél zivatarok idején megerősödhet, az enyhébb hajnalt követően délutánra pedig a felhőzet és napsütés függvényében 25 és 33 közé emelkedik a hőmérséklet.

Jövő héten itt az újabb hőhullám

Hétfőn elsősorban a Dunától keletre fordulhat még elő elszórtan zápor, zivatar, majd keddtől országszerte a napsütés kerül előtérbe, miközben délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érik el térségünket, így újabb tartós kánikula veszi kezdetét.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.07.30 13:34


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)