Napról napra melegebb idő vár a fesztiválozókra

Nem a legtökéletesebb időjárás indítja a fesztiválokat, de egyre melegebb lesz.

Szerdán kezdetét veszi Zamárdiban a Balaton Sound, valamint Orfűn a Fishing on Orfű fesztivál is. Az első napon a napos időszakok mellett futó záporok mindkét helyszín környezetében kialakulhatnak, néhol akár az ég is megdörrenhet, de tartós, egész napos eső nem várható. Az északnyugati szelet élénk, a Balaton partján, valamint záporok környezetében erős lökések kísérhetik. A legmelegebb délutáni órákban 23-25 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Az éjszaka folyamán pedig 13-15 fok köré hűlhet a levegő csütörtök reggelig, de a Balaton partján pár fokkal enyhébb lehet a hajnal.

Egyre melegebb lesz

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre számíthatnak a fesztiválozók mindkét helyszínen, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadék nem valószínű. Csütörtökön még élénk lesz az északnyugati szél, de pénteken már déliesre vált az áramlás, mely általában mérsékelt marad. Csütörtökön Zamárdiban 25-27, Orfűn 27-29 fok köré melegedhet napközben a levegő, majd pénteken már mindkét helyszínen 30 fokos melegben fesztiválozhatnak a délutáni órákban a résztvevők. Éjszakánként ugyanakkor 20 fok alá csökken majd a hőmérséklet.

Strandidő | Fotó: Lőrincz Edit

Szombaton napközben 30 fok köré melegedhet a levegő, a délutáni és az esti órákban ugyanakkor már esély mutatkozik záporokra, zivatarokra, de a nagy időtáv miatt ennek még meglehetősen nagy a bizonytalansága. Zamárdiban szombat délután megélénkülhet az északnyugatira forduló szél.

Borítókép: Illusztráció


Részt veszel idén valamelyik fesztiválon?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.06.27 13:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A péntek esti buli sztárja a sarki fény volt, idén ötödszörre
Gyönyörű májusi idővel indul a hét, az esőre még várni kell
Elérte a 20 fokot a Balaton