Napról napra kevesebb felhő

Szombaton még többfelé zavarhatják felhők a napsütést záporok kíséretében, vasárnap már több lesz a napsütés.

Pénteken a felhők közül hosszabb-rövidebb időre szinte mindenhol előbújt a Nap, de ugyanakkor a felhőkből kisebb eső, zápor elszórtan előfordult az ország több tájegységén is. Délutánra 14 és 19 fok közé melegedett a levegő, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős tájakon mértük, valamint ott, ahol a köd tartósabban is megmaradt a délelőtti órákban.

Még lehet egy-egy zápor

Szombaton is még többször takarhatják majd felhők a Napot, és kezdetben még többfelé, délután már egyre kevesebb helyen számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra. Reggel ismét párássá válhat a levegő, helyenként köd is képződhet. A reggeli 8-13 fokot követően napközben 15-20 fokot mérhetünk majd. Ismét délen számíthatunk a melegebb időre.

Egyre több napsütés

Vasárnap a Dunántúl nagy részén már felszakadozik a felhőzet, és napos időre van kilátás, még a Dunától keletre még mindig lesznek felhők az égen, de ezekből már csak elszórtan lehet egy-egy futó zápor. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal, és a kevesebb felhő miatt hidegebb reggelre is ébredhetünk, lesznek olyan tájak északon és nyugaton, ahol 6-7 fok körül alakulnak a minimumok, máshol viszont 10 fok köré csökken csak a hőmérséklet. Kissé fokozódik a nappali felmelegedés, egyre többfelé mérhetünk ezen a napon 20 fok körüli maximumokat a délutáni órákban.

Kellemes őszi idő

A jövő hét első napjaiban sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A reggelek többfelé hidegek lehetnek, előfordulhatnak 5-6 fok körüli minimumok is, valamint helyenként pára, köd is kialakulhat, de napközben a kissé megélénkülő délkeleti szélben kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.10.03 9:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Porördög kavarta fel a szombat délutánt