Napos, szeles hétvége jön

Pénteken és eleinte szombaton még több lehet a felhő fölöttünk, vasárnap azonban szikrázó napsütés vár ránk.

A hét utolsó napjaiban marad a kellemes hőmérsékletű, de gyakran szeles, kezdetben még kissé változékony idő, ám szombat délutántól egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep.

Pénteken még a felhők lesznek túlsúlyban, de délután a keleti tájakon már hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. Napközben elszórtan, estétől a Duna vonalában és a Dunántúlon átmenetileg többfelé kialakulhat eső, zápor. 

Ez a csapadékzóna szombat reggelre délnyugat felé fokozatosan elhagyja a dunántúli tájakat is, ezzel párhuzamosan pedig egyre többfelé a napsütés kerül előtérbe. Bár a középső és délnyugati tájak fölött még gyakrabban lesz felhős az ég, csapadékra már nem kell számítani.

A hét utolsó napján aztán már országszerte verőfényes napsütésnek örvendhetük, felhő szinte nem is lesz fölöttünk, igazi tavaszias időre van kilátás.

A hétvége időjárásának másik fő meghatározója a légmozgás lesz. Az északi, északkeleti szelet ugyanis többfelé élénk, nyugaton és az Alföldön gyakran erős lökések is kísérhetik, mely kissé csökkentheti majd hőérzetünket.

Hajnalonként a legtöbb helyen 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk, gyenge fagy inkább csak a szélcsendesebb, mélyebben fekvő területeken lehet vasárnapra virradóra. Délutánonként mind szombaton, mind vasárnap 10 és 15 fok közé melegszik a levegő, igazi kora tavaszi hétvége előtt állunk.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.03.06 14:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több esőnél járunk néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
A sarki fény is megjelent a nap végére