Napos, száraz, élénk szeles időben rajtol a Kékszalag

Holnap 9-kor élénk szél indíthatja az 56. Kákszalag nagydíjat.

A Balaton legnagyobb vitorlásversenye nem gyenge szélben indul és zajlik, mit ahogy erre már többször volt példa.

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét idén 56. alkalommal rendezik meg. Csütörtök reggel 9-kor rajtol és szombat reggel 9-kor zárul. A verseny távja légvonalban mintegy 155 kilométer, az útvonal pedig Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihanyi-szoros - Keszthely - Tihanyi-szoros - Balatonfüred.

Fotó:  Kazó-Horváth Dóra

A rajt időpontjában élénk északi, északnyugati szél indíthatja a vitorlákat, majd a nap előrehaladtával a keleti és középső medencében mérséklődik a szél. A jó szél kora délutánig a nyugati medencében tarhat ki, így igyekeznie kell a több mint ötszáz benevezett versenyzőnek. Késő estétől ismét feltámad az északi, északkeleti, néhol már keleti szél. A középső medencében felerősödhet. Péntek reggelre a Balaton nagy részén mérséklődik, és innentől már csak időnként lehet élénk az északkeleti szél.

Nagy melegre és napos időre kell készülni 32-33 fokos csúcsértékekkel, egy-egy zápor, esetleg zivatar péntek délután fordulhat elő. Balatoni aloldalunkon folyamatosan frissülő előrejelzést olvashattok, itt pedig a kamerákon leshetitek a vitorlásokat.

Borítókép: bakosgabor23

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2024.07.17 19:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Invazív halak fenyegetik a Balatont
Hétvégén nyugaton is a napsütés győz
F1 2024: Nyári meleg várja a csapatokat az Amerikai Nagydíj hétvégéjén