Napos hétvége 30-35 fokkal

Pénteken még kialakultak zivatarok, hétvégére viszont beköszönt az igazi strandidő.

Pénteken még az eddig megszokott menetrend szerint a Dunától keletre eső tájakon és a Dunántúl délkeleti megyéiben kialakulhatnak záporok, zivatarok, és egyes zivatarokat továbbra is kísérhet intenzív villámtevékenység, felhőszakadás, esetleg jégeső, illetve viharos széllökések. Ugyanakkor a Dunántúl nagy részén már a napsütésé lesz a főszerep. Hajnalban délnyugaton 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, de napközben 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén strandidő

Hétvégén véget ér a felhőszakadásokkal tarkított idő. Túlnyomóan napos időre van kilátás, a gomolyfelhőzet is csak elvétve növekedhet meg. Szombaton az északi, északkeleti tájakon egy-egy futó zápor kialakulhat, de nem ez lesz a jellemző. Vasárnap is kevés felhő lesz az égen, igazi strandidőre van kilátás ezen a napon is egy-egy kisebb futó zápor pedig csak elvétve alakulhat ki.

Keleten 34-35 fok is lehet

A hőmérő higanyszála is egyre magasabbra kúszik, szombaton már országszerte 30 fok körül alakul a hőmérséklet, helyenként 30 fok fölé melegszik a levegő, vasárnap pedig szinte mindenhol 30 fok feletti értékeket mérhetünk, a keleti országrészben akár 34-35 fok is lehet. Ugyanakkor vigyázzunk a napozással, mert 11 és 15 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt! Gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, fogyasszunk napi 3-4 liter folyadékot, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget!

Héftőn délután hidegfront érkezhet

Hétfőn is kitart a hőség, ismét 30 és 35 fok közé melegszik a levegő, de napközben nyugat-északnyugat felől már megkezdődhet a felhőzet megnövekedése, és a délutáni órákban egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően nyugat-északnyugat felől kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek kelet felé mozognak majd. Kedd délelőtt már el is hagyhatják az országot ezek a záporok, zivatarok a keleti határnál, de ennek érkezése és területi eloszlása még meglehetősen bizonytalan.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

 

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.08.07 8:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Újra 20 fok felett