Most sincs vége a télnek

Sajnos ez nem áprilisi tréfa: nyugaton még ma is havazhat, nem enged szorításából a tél.

Behavazott nyugat, enyhébb kelet (12:45): Ismét jelentős hőmérsékleti kontraszt jellemzi hazánkat, a Dunántúl nagy részén ugyanis alig emelkedett a hőmérséklet fagypont fölé, miközben a keleti, északkeleti területen 10-12 fokot is mérnek. Ráadásként a Nyugat-Dunántúlon erős szél rontja a hőérzetet, a térségből helyenként 5 cm-nél is nagyobb hóvastagságról is érkezett jelentés.

Polgár József és Vortib nevű felhasználónk képei Kőszegről és Zalaegerszegről, köszönjük!

Leomlott Fonyódnál a magaspart (kedd 16:03): A sonline.hu és a Fonyód Televízió tájékoztatása szerint leomlott Fonyódon a magaspart az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt. A 7-es főutat lezárták, valamint mérlegelik a helyzetet, hogy szükséges-e az ott lakók kitelepítése. Részletek cikkünkben!

&nbsp

A képek forrása: Fonyód Televízió

Egyre többfelé esik eső (kedd 14:09): Nyugaton egyre több helyen vált át a havazás havas esőre, esőre, közben a déli határunkhoz megérkezett az a csapadéktömb, melyből egyre többfelé ered el az eső a délután folyamán. Magyarország pillanatnyi időjárása térképünkön nyomon követhetik, hogy épp hol, milyen csapadékfajta hull.

Nagy a kontraszt (kedd 13:15): Vas, Zala és Veszprém megye nagy részén 0 és 3°C alakul a hőmérséklet, ezzel szemben északkeleten a többnyire napos időben már több helyen 10°C-ot mutatnak a hőmérők. Hőtérképünkön nyomon követhető az ország két vége között kialakult hőmérsékleti kontraszt.

Herendi havazás kedd 13:00): Az alábbi képeket Horváth Tamás készítette a herendi havazásról, köszönjük!

Nyugaton havazik (kedd 12:00): Jellemzően a Dunántúlon havazik, havas eső esik, de vannak olyan területek, ahonnan esőt jelentettek észlelőink, Körmend és térségében szakad a hó, melyet Németh Zsolt az alábbi videón is megörökített, köszönjük!

Szinte hihetetlen, hogy már áprilist írunk és még mindig nem enged szorításából a tél. Nyugaton a beáramló hidegnek köszönhetően ismét többfelé havazik, ott ma és holnap is hóra, havas esőre számíthatunk, míg másutt inkább az esőé lesz a főszerep. A reggeli, délelőtti órákban átmenetileg ónos eső is hullhat.

Jobbra Google007 képe Szombathelyről, ahol kedden reggel sűrű pelyhekben havazott, köszönjük! Lent Blinker fotója a Kiskunsági Nemzeti Park belvizes területéről, köszönjük!

Szerdán ismét sokfelé várható csapadék: nagyrészt eső, keleten záporok, konvektív gócok, de a Nyugat-Dunántúlon havas eső, illetve havazás formájában is. Szeles idő várható, nyugaton viharos lehet az északnyugati szél. Nyugaton hidegebb, keleten enyhébb idő valószínű.

Az újabb csapadékhullámnak és az olvadásnak köszönhetően az ár- és belvízhelyzet tovább fog romlani, az Útinform információi szerint kedden reggel 21 út volt járhatatlan. Közösségi térképünkről bővebb tájékoztatást is kaphatnak. 

Szerző: Kurunczi Rita, Berceli Balázs, Cséki Gergő
Megjelent: 2013.04.02 9:42


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?
Makacskodik a tél a hegyekben