-23,7 fok Martonvásáron

A szombati havazást rendkívül hideg idő követte, sok helyen -20 fok alá hűlt a levegő.

Az OMSZ mérései szerint Martonvásár környékén volt az éjjel a leghidegebb, kerekítve -23,7 fok. Az Időkép észlelői közül rewwe jelentette a legalacsonyabb hőmérsékletet, -22,8 fokot mért hajnalban Lentiben.

3 tized fok híján majdnem megdőlt az eddigi napi hidegrekord. December 19-én hajnalban -24,0 fok volt az eddig Magyarországon mért legalacsonyabb hőmérséklet, melyet 1963-ban regisztráltak.

A nagy hideg kisebb késéseket okoz a vasúti közlekedésben. A Budapest-Szolnok, a Hatvan-Szolnok, a Szeged-Hódmezővásárhely, a Dombóvár-Gyékényes, valamint a Nagykanizsa-Gyékényes vonalon síntörés és váltóbefagyás hátráltatta az üzemszerű működést. Bővebb információ a MÁV honlapján.

Előzmények - Péntek estétől országos havazás kezdődött hazánkban, a legtöbb hó Nagykanizsa és Letenye környékén hullott, 40-45 cm-es hóvastagságról is érkezett jelentés. A mediterrán ciklon áthaladását követően felszakadozott a felhőzet, a derült, szélcsendes, hó borította területeken gyors zuhanásnak indult a hőmérséklet.

Közvetítésünk a havazásról itt olvasható vissza »

Légrári Ádám fényképe a Normafáról, köszönjük!

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2010.12.18 20:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel