Milyen időjárás várja a futás szerelmeseit Budapesten?

Szombaton és vasárnap is rengetegen fognak futni a fővárosban.

Hétvégén a futóké lesz Budapest. Szombaton és vasárnap is rendeznek különböző távokon futóversenyeket, valamint egyéb programokat.

Szombat reggel változóan felhős-napos időre van kilátás Budapesten, illetve erősen felhős időszakok is lesznek, de kisebb csapadék csak kis eséllyel fordulhat elő a fővárosban. Kora reggelre párássá válhat a levegő. A légmozgás nem lesz jelentős. Reggel 8 órakor 8-10 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben több órára kisüt a nap, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék nem várható. A szél továbbra is jellemzően gyenge marad. A délutáni órákra 17-18 fok köré melegszik a levegő.

 Fotó: Györkő Zsombor 

Vasárnap reggel még napos időre ébredhetünk, de délelőtt egyre több és vastagabb felhő érkezik majd Budapest fölé, viszont csapadék a délelőtt folyamán nem várható, inkább csak a kora délutáni óráktól kezdve alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, futó zápor. Reggel gyenge, mérsékelt lesz a déli, délkeleti szél, majd napközben már számítani kell élénk déli, délnyugati széllökésekre is. A reggel 9 órai rajtokkor 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet, majd kora délutánra 17-18 fok köré melegedhet a levegő.

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Te indulsz valamelyik versenytávon?

◎ Igen

◎ nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 6 órája


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Új szélrekord született Budapesten
Milyen időjárás várja a szurkolókat a péntek esti focimeccsen?
Remek kirándulóidő jön hétvégére