Milyen időjárás vár a Tour de Hongrie mezőnyére a 4. szakaszon?

Szombaton kisebb lesz az esély csapadékra, de egy-egy zápor meglepheti a mezőnyt a kissé szeles időben.

Idén már 44. alkalommal tekernek a versenyzők a Tour de Hongrie országúti kerékpárversenyen. Szombaton a 4. szakasz következik, mely Martonvásárról indul, és a versenyzők Bicske, valamint Esztergom érintésével Dobogókőre tekernek fel.

A Tour de Hongrie 4. szakasza /Térkép forrás: www.tourdehongrie.hu/

Milyen időjárás várja a versenyzőket a szombati szakaszon?

Többnyire erősen felhős időre van kilátás, de a délutáni órákban rövid időszakokra a nap kisüthet a felhők közül. Délelőtt Martonvásár térségében kisebb eső, zápor még előfordulhat. A délutáni órákban a verseny útvonala mentén tartós csapadék nem valószínű, viszont egy-egy rövidebb szakaszon némi esély mutatkozik arra, hogy átmenetileg kisebb eső, zápor fellocsolja az aszfaltot, mely így nehezebb körülményeket teremthet az útvonal érintett részein.

A keleti-délkeleti szél élénk lehet, de a Pilis magasabb részein erős széllökésekre is számítani kell. Így egyes szakaszokon szembeszél, más részeken pedig oldalszél várható, ami kissé zavaró tényező lehet a versenyzők számára.

A rajt időpontjában 13-15 fok körül alakulhat a hőmérséklet, a délutáni órákban pedig 16-18 fok körüli hőmérsékleti értékek mellett tekerhetnek a versenyzők.

Borítókép: Szerkesztőségünk felvétele


Követed a Tour de Hongrie eseményeit?

◎ Igen, de csak otthonról

◎ Igen, ki is látogatok a helyszínre

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.05.12 20:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

F1 2024: Vasárnapra romolhat el az idő Imolában
Akár trükkös is lehet az utolsó szakasz a Tour de Hongrie-n
Ilyen időjárásra számíthat a Tour de Hongrie mezőnye Budapesten