Mikor jön a tavasz?

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét elindítjuk egyszavas honlapunkat.

Tavaly, szintén egy februári fagyos időszakban egyre gyakrabban keresték meg szerkesztőségünket azzal, hogy képernyőinken körvonalazódik-e már a tavasz első jele. Idén is napról napra növekszik a 30 napos előrejelzésünket reménykedve követő, ill. szerkesztőségünket felkereső olvasóink száma, akik a tavasz várható érkezésének időpontja felől érdeklődnek.

Természetesen a kérdés megválaszolásához mélyebb meteorológiai, azon belül is makroszinoptikai ismeretek szükségesek, meteorológusaink ezeket felhasználva készítik hosszú távú előrejelzésünket. Szerencsére látogatóinknak nem kell feltétlenül a kelet-európai anticiklonok és nyugat-európai blocking helyzeteket értelmeznük, egyszavas tavaszváró honlapunk idén is újraindul az alábbi címen:

www.idokep.hu/tavasz

Fenti aloldalunk természetesen nem helyettesíti teljes értékű előrejelzésünket, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy mihamarabb értesítsük kíváncsi látogatóinkat a közelgő évszakváltásról.

* Tavasz beköszönte alatt azt a huzamosabb ideig (legalább 3-4 nap) beálló időjárásváltozást értjük, mely csapadékmentes időszak alatt az országos délutáni maximumhőmérséklet több helyen meghaladja a 20 °C-ot.

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2012.02.18 12:51


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több esőnél járunk néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
A sarki fény is megjelent a nap végére