Meteorit okozott erdőtüzet?

Meteorit is okozhatta a helyi idő szerint kedd reggel fellobbant erdőtüzet az USA északkeleti részén, New Hampshire-ben.

Helyi idő szerint kedden reggel negyed 7-kor az Amerikai Egyesült Államok északkeleti részén fekvő New Hampshire állambeli Fehér Hegységben keletkezett az az erdőtűz, melynek kialakulását egy szemtanú szerint

egy becsapódó meteorit okozhatta,

írja a The Boston Globe internetes portál.

Fotó: John Koziol / New Hampshire Union Leader

A tűz szerdán tovább terjedt, nagyjából 100 ezer négyzetméternyi területen csaptak fel a lángok. John MacKay, Woodstock tűzoltóparancsnoka szerint bár nem nagy kiterjedésű tűzről van szó, de a lejtős, átázott felszín miatt nehéz követni a terjedését. A tűz eddig szerencsére nem okozott kárt épületekben és senki nem sérült meg, valamint a közelben található Lost River Gorge kaland- és élménypark is nyitva maradt a látogatók előtt.

A tűz oka egyelőre nem teljesen ismert, egy járókelő állítása szerint egy meteorit gyújthatta lángra az erdőt. Ezen a területen azonban túra útvonalak is találhatók, így az is elképzelhető, hogy egy eldobott cigaretta vagy őrizetlenül hagyott tábortűz miatt csaphattak fel a lángok. 

Borítókép: John Koziol / New Hampshire Union Leader

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.10.06 9:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

New Yorkban és Philadelphiában is rengett a föld
A Hold árnyékot vet a Földre hétfőn Mexikótól egészen Kanadáig
Májusi meleg volt Washingtonban, megdőlt a januári melegrekord