Melegszik az idő húsvétra

Azért nem lesz pólós időnk és sokfelé elkél majd az esernyő is. Pénteken havazni fog. Mi jöhet még?

Nem kecsegtet zavartalan napsütéssel a következő napok időjárása sem, marad a bolondos, áprilisi idő, hol hóval, hol esővel, néhol egy csipetnyi napsütéssel. Nem a legjobb recept húsvétra, igaz?

Nagypénteken

egy sekély ciklon érkezésének köszönhetően már-már télies idő köszönt be az ország keleti-északkeleti felébe: itt hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Később nyugat felé tolódik a csapadék, de ott már inkább eső lesz a jellemző, a hegyekben lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A Dunántúlon még élénk, erős lehet az északnyugati szél, a fagyos hajnalt követően 3 és 13 fok közötti csúcshőmérsékletek várhatóak, nagy lesz a kontraszt az ország északkeleti és délnyugati fele között (igen, jól sejtjük, utóbbiban várható a melegebb idő). 

Nyuszi ül a fűben - Kvcsbara korábbi fotója

Nagyszombaton 

sem köszönt ránk a zavartalan, tavaszias idő, országszerte erősen felhős, borongós lesz az ég, a Dunántúlon nagy szükség lesz az esernyőkre, másutt elszórtan várható csapadék, immáron eső, záporok formájában. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon még kissé szeles lesz az idő, délután 5-10 fok várható.

Húsvétvasárnap

már pár fokkal melegebb idő ígérkezik, de azért még ezen a napon sem fogunk kint pólóban szaladgálni: 6 és 14 fok várható, ráadásul hajnalban helyenként továbbra is fagyhat. Napközben változóan felhős-napos idő körvonalazódik, elszórtan még kialakulhatnak záporok, a hegyekben pedig akár hózáporok is.

Kocka55 korábbi felvétele

Húsvéthétfőn

feltámadó északi-északkeleti szélben indulhatunk el locsolkodni, a nyugati országrészben viharos közeli lökések is előfordulhatnak. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezen a napon a felhőátvonulásokból még elszórtan, de a vasárnapinál már kevesebb helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor. Tovább melegszik az idő, 12-17 fok ígérkezik és kivételesen keleten lesz melegebb.

Borítókép: Éva korábbi fotója

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2023.04.05 15:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Akár trükkös is lehet az utolsó szakasz a Tour de Hongrie-n
Ilyen időjárásra számíthat a Tour de Hongrie mezőnye Budapesten
Napos, de kissé szeles idő várja a Tour de Hongrie mezőnyét a második szakaszon