Melegrekord viharkárokkal

Kedden Drávaszabolcson 18,8 fokot mért az OMSZ, ezzel új melegrekord született. Északnyugaton hajnalig több helyen is károkat okozott a szélvihar.

Mint ahogy az várható is volt, kedden megdőlt a korábbi melegrekord, melyet 1994-ben Bácsalmáson mértek. Akkor 17,2 fok volt, ezzel szemben ma délután

Drávaszabolcson 18,8 fokot mért az OMSZ.

A keddre virradó éjszaka is nagyon enyhe volt, az erős, viharos délies szélnek köszönhetően a Dunántúlon nagy területen nem csökkent 10 fok alá a hőmérséklet, sőt voltak helyek, ahol 15 fok közelében alakult a minimum.

Mindemellett sok helyen nagyon szép napfelkeltében gyönyörködhettünk:

Csiszka22, Juhász Gergely és Titkosugynok nevű felhasználónk fotói, köszönjük!

125 km/órás széllökés is előfordult

A viharos erejű szél az ország északnyugati részén sajnos károkat is okozott. Méréseink szerint a legerősebb széllökések a hétfő esti órákban fordultak elő, Bakonyszombathelyen található magaslati szélmérőnk 125, míg Budapest Széchenyi-hegyen elhelyezett műszerünk 112 km/órás lökést mért.

A legtöbb kár Győr-Moson-Sopron megyében keletkezett, ahol leginkább kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz és megrongált épületekhez vonultak ki a tűzoltók, de autókban, buszmegállókban is keletkeztek károk a viharos szél miatt, volt ahol pedig villanypóznákra, villanyvezetékekre zuhantak fák. Személyi sérülés szerencsére nem történt, mondta el az MTI-nek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Borítókép: Mona33 /Homokmégy/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.12.12 16:00


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Négy melegrekord dőlt meg hétfőn
Utcahosszal született új melegrekord: Kiszomboron 31,4 fokot mértek