Melegedés húsvétra

A hétvégére egyre kevesebb helyen támad fel a szél, kevés csapadék, több órás napsütés és tavaszias hőmérséklet ígérkezik.

Szombaton többfelé megnövekszik a felhőzet és elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat, estefelé északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén élénkül fel, hajnalban keleten gyengén fagyhat, délután 9-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap és hétfőn változóan felhős időre van kilátás, több órás napsütéssel. Vasárnap ígérkezik a legtöbb napsütés, ekkor legfeljebb néhol, hétfőn elszórtan alakulhat ki kisebb csapadék. A légmozgás általában a Dunántúlon élénkül fel napközben, hétfőn helyenként erős lökések is előfordulhatnak. Fokozódik a nappali felmelegedés, napközben 10 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet, 

vasárnap akár 17 fokot is mérhetünk.

Kedden egy hullámzó frontrendszer miatt felhős időre készülhetünk záporokkal, akár zivatar is kialakulhat, viszont nem esik vissza a hőmérséklet, délután 12-18 fok várható. Szerdától naposabb időre számíthatunk, és erősödik a nappali felmelegedés is, csütörtökön és pénteken egyre többfelé mérhetünk majd 20 fok feletti értékeket.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.03.23 18:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
Újra 20 fok felett