Melegebb, szárazabb idő jön hétvégére

Egyre kevesebb lesz záporból, zivatarból, csökken a szél ereje, és melegszik az idő, vasárnap többfelé 25-27 fok is lehet.

Ismét hétvégére mutat javuló tendenciát időjárásunk, a következő időszakban ugyanis melegebb és szárazabb légtömegek érkeznek, így egyre kisebb területre korlátozódnak majd a délutáni, kora esti záporok, zivatarok.

Pénteken nyugaton sok lesz a napsütés, ezzel szemben az ország középső és keleti kétharmadán még sokszor lesz erősen felhős az ég. Főként a főváros környékén és a Dunától keletre alakulhat ki több helyen zápor, zivatar, a reggeli órákban kisebb eső is. A Dunántúlon élénk, a Bakonyban helyenként erős lesz az északnyugati szél. Délután 18-23 fokot mérhetünk, melegebb nyugaton lesz.

Vasárnap többfelé elérjük a 25-27 fokot

Szombaton már a keleti tájakon is többet fog sütni a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb a Dunától keletre fordulhat elő egy-egy helyi jellegű zápor, esetleg zivatar. Mérséklődik a légmozgás, csak néhol kísérheti egy-egy élénk lökés az északnyugati szelet. 7-12 fokos kora reggelt követően délutánra már 20-26 fokig melegszik a levegő.

Fotó: Shiva

Vasárnap is sok napsütésben lesz részünk, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb az Alpokalján, északnyugaton és északkeleten zavarhatja a szép időt. A szél délnyugatira fordul, gyenge, mérsékelt marad. Kora nyáriasan meleg időben lesz részünk, 22-27 fokos csúcshőmérséklettel.

Hétfőtől ismét csapadékosabb, néhány fokkal hűvösebb idő jöhet, újból többfelé kell számítani zivatarokra is.

Borítókép: Andibarta /Tompa/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.05.23 9:04


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Májusi időt hoz a húsvéti hosszú hétvége
Szerdán újra 20 fok fölé mentünk
Még várjunk a húsvét előtti autómosással, újra sáros eső jön