Melegebb hétkezdet

Az előttünk álló héten sok napsütésre, csapadékmentes, de időnként szeles időre számíthatunk.

Az előttünk álló napok már csapadékmentes idővel és egyre több napsütéssel kecsegtetnek, de a hét közepén kissé visszaeshet a hőmérséklet.

Naposabb, melegebb idő

Kedden már országszerte a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő lesz az égen. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, de erős lökésektől nem kell tartanunk. A hajnali órákban foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat. Ugyanakkor ezen a napon csak elszórtan lehet a reggeli órákban gyenge fagy, általában -1 és +5 fok közötti minimumokat mérhetünk, a délutáni órákban pedig kellemes, kora tavaszi hőmérsékletekre van kilátás 14 és 18 fok közötti maximumokkal.

Kis lehűlés jöhet

Szerdán kissé hidegebb légtömegek érkeznek térségünk fölé, így valamelyest mérséklődik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban 8 és 13 fok közötti csúcshőmérsékletek lehetnek jellemzőek, csütörtökön és pénteken pedig 8-14 fok közötti maximumkora van kilátás. Ugyanakkor egyre többfelé visszatérhetnek a hajnali fagyok, szerdán még csak gyenge fagyok lehetnek jellemzőek, de csütörtökön és pénteken helyenként -4, -5 fok körüli minimumokra is számítani kell. Ezeken a napokon időnként élénk lehet a szél, viszont továbbra is sok napsütésre számíthatunk, egy-egy gyenge zápor, esetleg kisebb jégeső legfeljebb a keleti határhoz közeli területeken alakulhat ki.

Folyamatosan frissülő elrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2015.03.15 18:03


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Indul a szabadföldi szamócaszüret
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk