Melegebb folytatás

Hétfőn egy hidegfront következtében újra megerősödik a szél, ezt követően a hét közepén azonban akár 25 fok is lehet.

92 km/óra lett a mai csúcs (hétfő 16:25): Ezt az értéket veszprémi automatánk kora délután fél kettőkor rögzítette.

90 km/óra fölött Veszprémben (hétfő 11:55): Veszprémben elhelyezett másodperces szélmérőnk nem sokkal ezelőtt 91 km/órás lökést regisztrált, míg Budapest Széchenyi-hegyen korábban 86 km/órával tombolt az északnyugati szél. 

A hét első napján egy hidegfront érinti az országot, mely csupán északkeleten, keleten okozhat néhol kisebb záport, hatására azonban ismét szelesre fordul az idő. Főként a Dunántúl északi felén, a főváros környékén és a középső tájakon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén élők tapasztalhatnak erős, olykor viharos légmozgást. Fázni szerencsére nem fogunk, hazánk túlnyomó részén ugyanis kevéssel 20 fok fölé emelkedik délutánra a hőmérséklet, délnyugaton akár 23-24 fokot is mérhetünk.

Balra fent: Self nevű felhasználónk fotója, köszönjük szépen!

Kedden, illetve főként szerdán aztán délnyugat felől az itt lévőnél valamivel melegebb légtömegek áramlanak majd fölénk, így a hét közepén elsősorban a déli, délnyugati országrészben akár 25-26 fokig is emelkedhet napközben a hőmérséklet, miközben északkeleten - ahol valamivel több lesz a felhő - ennél hűvösebb marad az idő, általában 20-21 fok körüli legmagasabb értékekre készülhetnek az errefelé élők. A hajnalok is viszonylag enyhének ígérkeznek, csak kevés helyen süllyedhet 10 fok alá a hőmérők higanyszála.

Csütörtökön megerősödő szél és elszórt záporok kíséretében újabb hidegfront érkezhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.09.22 19:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy