Meleg nappalok

Prágában és Moszkvában melegrekord dőlt, itthon 20°C közelébe emelkedtek a hőmérsékletek a héten.

Nem csak hazánkban van az átlagosnál melegebb idő: Prága, Moszkva: két hely azok közül, ahol a héten megdőlt a melegrekord.

Szombaton a cseh főváros, Prága központjában a 21°C fölé kúszott a hőmérők higanyszála. A helyi meteorológusok szerint abszolút rekord született. A meteorológiai feljegyzések majd 300 éves történelmében még soha nem fordult elő, hogy november 13-án ilyen magas hőmérsékletet mértek volna. Az orosz fővárosban is szokatlan időjárás uralkodott a napokban, kedden 6-11 fok, szerdán 11-13°C-os meleg volt.

Magyarországon az átlagosnál jó 8-10°C-kal magasabban alakulnak a hőmérsékletek, vasárnap 20°C köré emelkedtek a hőmérsékletek.  A napi maximum rekordját Sellye tartja, 2000-ben ezen a napon 24.3°C-ot regisztráltak a településen. Hétfőn és kedden még hasonló hőmérsékletekre számíthatunk, majd napról napra lassú csökkenésnek indulnak a hőmérsékletek.

A szokatlan időjárás miatt fejfájás, migrén jelentkezhet az érzékenyebbeknél, valamint dekoncentráltabbak, fáradtabbak lehetünk.

Részletes előrejelzésünk>>

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.11.14 17:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kíséri a zivatarokat
Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk