Meleg- és hidegfrontok kergetik egymást

A hét első felében egymás után érkeznek az újabb frontok, kedd éjjel nagyobb területen havazhat.

Hétfőn melegfront felhőzete borítja be hazánkat, a nap második felében nyugat felől több helyen számíthatunk kisebb esőre, északon, északkeleten havas esőre, havazásra is. A nyugatira-délnyugatira forduló szél csillapodik, élénk lökések az ország keleti, északkeleti felén lehetnek. 2 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Keddre megérkezik a soron következő hidegfront, feltámad az északias szél, viharos lökésekkel a Dunántúlon élők számoljanak. A felhőátvonulásokból elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak, de napsütésből sem lesz hiány. Reggel a legtöbb helyen fagyni fog, délután pedig 2-7 fokra készülhetünk.

Kedd éjjel melegfront felhőzete húzódik fölénk,

északnyugat felől egyre többfelé havazni kezd.

Fotó: Ancika0811 (Püspökladány, 2022. január 8.)

Átmenetileg többfelé kifehéredhet a táj, tartósabban viszont csak keleten, északkeleten maradhat meg a lehulló hó. Szerdán napközben ugyanis erős, viharos északnyugati széllel megérkezik a következő hidegfront, amely szórványosan okozhat újabb záporokat, hózáporokat. Hazánk nagy részén ekkor 5 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, viszont keleten, északkeleten délután sem lesz melegebb -1, +4 foknál.

Borítókép: Szerkesztőségünk fotója a Budapestet elérő hózáporról január 20-án

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.01.30 9:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Kiadós, akár fél havi esőt adhatnak néhol a zivatarok
Előbb északkeletre, majd a Dunántúlra hoz zivatarokat a front
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál