Megújult előrejelzési oldalunk

Teljesen újraterveztük oldalunk legnépszerűbb aloldalát. Regionális előrejelzésünket például öltözködési tanáccsal segítő kedves figura szemlélteti.

Egy ideje - az időjáráshoz hasonlóan - az Időkép háza táján is csend honolt, de aki ismer bennünket, az valószínűleg sejthette; hogy éppen egy új fejlesztés van készülőben.

Örömmel jelentjük be, hogy a mai napon már megújult előrejelzési oldalunkon tájékozódhatnak kedves Olvasóink, Észlelőink a várható időjárásról. De haladjunk sorban, mi is változott meg előrejelzésünkben, milyen újdonságokkal találkozhatunk?

Képünk illusztráció!

Előrejelzési aloldal

Az első boxban próbáltunk minél lényegretörőbbek maradni: gyors áttekintést adunk - mind szövegesen, mind ikonosan - a következő 24 óráról. Mindezt természetesen regionális felbontásban tesszük, így a város nevére kattintva felugró listából mindenki személyre szabottan kiválaszthatja a listából a saját városát, lakhelyét, vagy bármely útjának célpontját.

Sokak régi vágyaként illesztettük be ide a "Mit vegyünk fel holnap?" kérdésre választ adó dobozt, melyben animált háttér előtt kedves figurák mutatják be majd napról napra, hogy hogyan öltözködjünk fel éppen - szem előtt tartva azt is, hogy adott esetben mennyire csökkenti hőérzetünket a fülledt levegő vagy a szél hűtő hatása. (A kurzort a kép fölé mozgatva nagyobb méretben is megjelenik az animáció.)

Tovább lépve következik hosszútávú, a könnyebb átláthatóság végett 21 napra szűkített előrejelzésünk, melyben az égkép ikonok, a maximum- és minimum-hőmérséklet mellett az oszlopok hátterében a csapadékos napokat szintén mozgó animációk segítségével - gyengéden hulló hópihékkel vagy változó intenzitással megjelenő esőcseppekkel - tesszük egyedivé. Az előrejelzés tudományos hátteréről itt olvashatnak.

Hójelentésünk is új formát öltött: a szöveges előrejelzés mellett hazánk legnépszerűbb síterepein, legmagasabb hegycsúcsain mért aktuális hóvastagság értékek is helyet kapnak, melyekhez a friss adatokat partnerünk, a Síelők.hu szolgáltatja.

Hogy ne csak regionálisan tudjunk tájékozódni, a hójelentés alatt megtekinthetjük a már régről ismert, 36 órára szóló térképes előrejelzésünket is. A Magyarországot mutató térképek fölé húzva a kurzort mindezt megyeszékhelyekre lebontva is megnézhetjük.

Végül - de nem utolsó sorban - megismerkedhetünk a sokak által kedvelt orvosmeteorológiai jelentéssel, hogy senkit se érjen váratlanul egy migrénes fejfájás, illetve a közlekedésmeteorológiai blokkal, melyből megtudhatjuk, hogy milyen útviszonyokkal találkozhatunk menet közben, illetve ha valamilyen erős fronthatás következtében tompább reflexekkel indulhatunk éppen útnak.

Előrejelzés a főoldalon

Az Időkép főoldalát továbbra is mindenki személyre szabottan, saját kedve szerint módosíthatja: ezentúl a regionális (36 órás) előrejelzés, a 7 és 21 napos előrejelzés közül válogathatunk. Ezek közül mindenképpen kiemelnénk a regionális előrejelzést, amelyet napról napra egy-egy hangulatos - az időjárás aktuális mivoltát tükröző - háttérképpel szeretnénk még érdekesebbé tenni. Amennyiben valaki szívesen viszontlátná saját készítésű, jó minőségű fotóját, felvételét ezen a felületen, azt arra kérjük, hogy töltse fel Képtárunk Előrejelzés háttérképek nevet viselő mappájába! Köszönjük!

Reméljük, hogy több hónapos előkészítést igénylő fejlesztésünk elnyeri tetszésüket és továbbra is megtalálják oldalunkon az éppen Önök számára leginkább fontos információkat, előrejelzéseket, legfrissebb adatokat! Ezúttal is várjuk véleményüket, észrevételeiket! Köszönjük!

Az Időkép Csapata
2011. november 24.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2011.11.24 22:30


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk