Megújult csapadéktérképünk

Az Időkép 8. születésnapja alkalmából a csapadéktérképét is újraírta.

Az Időkép születésnapi fejlesztéseiről naponta rántja le a leplet. Elsőként a napkitöréseket figyelő oldalt, majd az Időkép Realtime-ot hoztuk nyilvánosságra.

Születésnapi meglepetéseink sorozatának következő állomása észlelőink, olvasóink és talán még a meteorológus társadalomnak is egy régi álmát válthatja valóra. Lerántjuk tehát a leplet harmadik születésnapi fejlesztésünkről: a csapadéktérkép megújulásáról.

A korábbi változattól eltérően az aktuális térképen mindig az elmúlt 24 óra csúszóösszegeit láthatjuk, a pontosabb eredmények elérése céljából pedig a mintegy 430 meteorológiai állomás csapadékméréseit összevetettük a radarképek kimeneteivel, így azokról a területekről is reális, aggregált képet kaphatunk, ahol éppen kevesebb automata  található.  

Az archívumban természetesen továbbra is visszakereshetőek lesznek az adott napok reggel 7 órától másnap 7 óráig (6 UTC-től másnap reggel 6 UTC-ig) mért csapadékösszegei.

Legyen szó esőről, hóról, havas esőről: mindig mm-ben - tehát szilárd csapadéknál annak az olvadék vizének mennyiségét jelentő egységekben - jelenítjük meg térképünkön a mért adatokat.

A korábbi térképek archívuma természetesen elérhető marad a fenti dátumokra történő kattintással.

Használják egészséggel!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2012.01.25 1:12


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20 éves az Időkép
Mik történtek még 2004-ben, amikor az Időkép elindult?
Bemutatták a harmadik generációs meteorológiai műhold képeit