Megszűnik az RSS

A sorozatos visszaélések hatására az Időkép megszünteti előrejelzésének és a pillanatnyi adatainak RSS/XML felületen történő közlését.

A sorozatos visszaélések hatására az Időkép 2009. július 13-tól megszünteti előrejelzésének és a megyeszékhelyekre interpolált adatainak RSS/XML felületen történő közlését, valamint megerősíti webkameraképeinek és a más honlapokra kihelyezhető kis térképek védelmét. Sajnáljuk, hogy ilyen döntésnek kellett megszületnie, ám a tapasztalatok azt mutatták, hogy a felhasznált adatok visszalinkelési, valamint forrásfeltüntési aránya közel sem ütötte meg a morálisan elégséges szintet.

A változás egyben magával vonja a Firefox pluginek működésének végét is, ez sajnos egyeseknek kellemetlen lehet, ám figyelembe kellett vennünk, hogy az amúgy hirdetésekből fenntartott rendszer számára egy ilyen, az elégedett látogatókat passzivizáló bővítmény még panaszos e-mailek sokaságát is okozza, ha éppen nem olyan időjárást tapasztal az olvasó, amilyen az éppen aktuális ikon mutat neki a jobb alsó sarokban.

A tartalomszolgáltatók, ill. hírportálok részére egységes kedvezményes konstrukcióban érhető el előrejelzés aloldalunk tartalma, a szöveges előrejelzés 4 eFt+ÁFA/hó (példa ide kattintva), a szöveges előrejelzés a térképek adatainak, valamint a közlekedési és orvosmeteorológiai prognózisok kiegészítésével 8 eFt+ÁFA/hó (példa ide kattintva) kezelési költség áron vehetőek át más honlapokra. Kapcsolatfelvétel az Impresszumban megadott módokon lehetséges.

Erősödött a Webkameraképek védelme is: amennyiben a kamerakép külső fél honlapjára kerül ki, úgy figyelmeztető üzenet fogadja az odatévedőket. Amennyiben egy kameratulajdonos saját honlapjára szeretné kihelyezni a képeket, úgy azt kérjük jelezze felénk, és feloldjuk a korlátozást. Pár napon belül megváltozik a Kis- és Animált térképek védelme is, ott a korábban beszúrt HTML kód cseréjére is szükség lesz.

Továbbra is üzemel viszont a Hírek, valamint a Percről percre RSS felülete - ezeken ugyanis csupán a tartalom előzetese érhető el (utóbbiban július 13-a előtt a szövegtörzs is szerepelt).

A kellemetlenségekért elnézésüket, egyúttal megértésüket kérjük.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2009.07.13 1:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek