Megszűnik az éles kontraszt

Mérséklődik az éles hőmérsékleti kontraszt a nyugati és keleti tájak között.

A következő napokban a nyugati országrészben is fokozatosan meghátrál a hirtelen jött szokatlanul hűvös, őszi időjárás, ezeken a tájakon is melegszik a levegő, így mérséklődik az ország két vége között hétfő óta fennálló éles hőmérsékleti kontraszt. Ennek ellenére továbbra is nyugaton, délnyugaton lesz mérsékeltebb, míg az Alföldön és északkeleten erőteljesebb a nappali felmelegedés.

Mérsékelt megosztottság

Csütörtökön és pénteken mérsékelt megosztottság lesz jellemző az ország időjárására: miközben délen, délnyugaton gyakran összetornyosulnak majd a felhők, és továbbra is kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok, addig a főváros környékén, az Alföld nagy részén és északon, északkeleten az időnkénti felhősödés mellett több órás napsütésben, igazi nyári hangulatú időben bízhatunk. Továbbra is ezeken a tájakon lesz melegebb: délutánonként jellemzően 28-29, miközben nyugaton, délnyugaton 22-24 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk. 

Főként csütörtökön még többfelé élénk, erős marad a keleti, északkeleti szél, péntekre azonban már veszít erejéből a légmozgás.

Hétvégén is marad előreláthatólag a nyárias hangvételű időjárás, a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, és elszórtan záporokra, zivatarokra is készülnünk kell.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.09.02 10:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Keleten 15 fokkal volt melegebb, mint az Alpokalján
Szivárvány jelent meg a csapadéksávon
Hó és jég, reggel dér fehérített