Megosztott lesz a hétvége időjárása

Nyugatra záporokat, zivatarokat és néhány fokos lehűlést, az Alföldre ugyanakkor kánikulát hoz a hétvége, vasárnap 33-34 fok is lehet.

Pénteken nyugat felől egy gyenge hidegfront érte el térségünket, amely megreked a nyugati tájak fölött, így a hétvégére jelentős különbség alakul ki az időjárásban hazánk két vége között.

Hódos Tamás fotója, köszönjük!

10-12 fokos kontraszt jöhet

Szombaton és vasárnap egyaránt a Dunántúlon lesz felhősebb, csapadékosabb idő. Az Alpokalján tartós esőre is számítani lehet, máshol záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadás, akár nagyobb méretű jég kíséretében. A Duna-Tisza közén is kell záporokra, zivatarokra számítani, nagyobb számban szombaton. Keleten ugyanakkor a sok napsütést és a kánikulát csak néhol zavrhatja meg csapadék. Nyugaton az északi-északkeleti, máshol a keleti-délkeleti szél lesz élénk, főként zivatarok idején erős, akár viharos. Az enyhe éjszakákat követően nyugaton többfelé 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, ugyanakkor az Alföld nagy részén 32-33, vasárnap helyenként 34 fokot is mérhetünk.

Záporokkal, zivatarokkal indul az új tanév

Az új tanév első napjaiban fülledt, záporos-zivataros idő körvonalazódik, ekkor már nem csak a Dunántúlon, hanem máshol is több helyen előfordulhat csapadék, nagyobb területen elsősorban kedden. Hétfőn 22-31, kedden 22-29 fokra készülhetünk, délnyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Borítókép: Ilyés József

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.08.30 14:04


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz