Megkezdődött a hóágyúzás a magyar síterepeken

Az utóbbi napokban, de főleg az előző éjszaka elég hideg volt a hóágyúzáshoz, így több hazai síterep neki látott a pályák előkészítésének.

Végre az időjárás is észrevette, hogy a naptár szerint tél van, így a hazai síterepek meg tudták kezdeni a hóágyúzást.

Mátraszentistvánban csütörtökről péntekre virradóra tudták ismét megkezdeni a hóágyúzást. Az ülőlifthez vezető "főpályán" és a tanulópályákon dolgoznak, ez utóbbira van esély, hogy hamarosan megnyílhat.

Kamera üzemeltetője: Sípark Mátraszentistván

A Sípark Facebook oldalán a következőket írta:

"📉Hőmérséklet: -5,2°C, ❄️Harmatpont: -8,0°C, 🌫Páratartalom: 80%. Tervezett nyitás: December 30-án hétfőn nagy valószínűséggel a baby pálya, síoktatópark, kölcsönző, hütte nyit, ha elég hideg lesz, akkor keddtől várható további pályák megnyitása."

Szintén hóágyúznak Eplényben, ahol egyszer már szintén felépítettek egy fél méter vastag hóalapot, de az időjárás tönkretette. Szombat éjszaka és vasárnap reggel a síterep felső részét szórták meg a hóágyúk.

Szintén a felső részen kezdték meg a hóágyúzást Visegrádon. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint, ha marad a kedvező hideg, akkor minimum 3 éjszakai munka szükséges a nyitáshoz.

Kékestető déli oldalán is beindították a hóágyúkat. Ahogy ez a lenti webkameraképen is látható, készül a pálya felső része.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.12.29 11:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben