Megint hidegfront

Hosszabbá válhat reakcióidőnk, vezessünk fokozott figyelemmel az utakon. Szeles napunk van, északkeleten zivatarok is kialakultak.

Hideget hozó zivatarok (15:50): Alaposan lehűlt az idő északkeleten a záporok, zivatarok által érintett területeken: miközben hazánk túlnyomó részén 17-19, addig errefelé helyenként csak 10-12 fokot mértek.

Tuba Hortobágy térségében (15:35): Renegade nevű felhasználónknak feltehetőleg felhőtölcsért sikerült lencsevégre kapnia a település közelében. Várjuk a térségben élő észlelőink, felhasználóink hasonló fotóit, tubavadászatra fel!

Jégeső Miskolctapolcán (14:09): Kopog az apró szemű jég Miskolctapolcán az ablakon. Holoda István videója, köszönjük!

Zivatarok északkeleten (13:51): Északkeleten egyre több cella alakul ki, némelyikben villámtevékenység is megfigyelhető.

Jégeső hullik Miskolcon (12:40): Zivatarok alakultak ki a Bükk és az Aggteleki-karszt fölött, Miskolcról jégesőt is jelentett észlelőnk. Közben Fonyódon 76, míg Budapest Széchenyi-hegyen 86 km/órára nőtt a legerősebb széllökés nagysága.

Gab27 felvétele Miskolcról, a Bükk felett kialakult zivatarcelláról. Köszönjük!

Tovább erősödött a szél (10:50): Nem sokkal ezelőtt Veszprémben 72, míg Budapest Széchenyi-hegyen 80 km/órás viharos széllökést regisztráltunk.

Mára virradóra újabb hidegfront érte el hazánkat, melyet délutánra már a legtöbb helyen csak a szeles, kissé hűvös idő fog eszünkbe juttatni. Az északnyugati szelet főként a főváros és a Balaton térségében kísérhetik majd viharos lökések

Veszprémben eddig 69 km/órás, Budapesten 61 km/órás volt a legerősebb lökés, amit reggel mértünk. Jobbra Horváth Zsolt reggeli fotója, köszönjük!

Az erős hidegfronti hatás miatt mindenki vezessen fokozott figyelemmel az utakon, emiatt ugyanis hosszabbá válhat reakcióidőnk. Emellett az erős oldalszél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő, Berceli Balázs
Megjelent: 2013.09.19 9:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot