Megérkezett a nyár az Alföldre

Többfelé 25-26 fokot mutattak a hőmérők, csak a Nyugat-Dunántúlon maradt 20 fok alatt a hőmérséklet.

Tőlünk nyugatra egy hullámzó frontrendszer helyezkedik el, melynek felhő- és csapadékzónája fokozatosan beborítja a Dunántúlt. Nyugaton már a szél is északira fordult, itt 20 fok alatt, az ország nagy részén viszont e fölött alakul a hőmérséklet, a frontrendszer előoldalon ugyanis déli-délkeleti áramlással meleg levegő érkezik térségünkbe.

25-26 fokos nyári meleg köszöntött be az Alföldön

A főváros környékén és az Alföldön többfelé 25-26 fokig melegedett a levegő a napsütének és az érkező meleg légtömegnek köszöünhetően, ebben az esetben pedig már nyári napról beszélhetünk.

Legmagasabb hőmérsékleti értékek 13 óra 30 percet megelőzően

A szóban forgó hullámzó frontrendszer csak lassan araszol kelet felé, szerdán főként a Dunántúlon, a középső tájakon és északon eshet. Itt 20 fok alatt, helyenként csak 15 fok körül alakulnak majd a maximumok, keleten, délkeleten viszont továbbra is lehet 23-25 fok. Errefelé délután, estefelé alakulhatnak majd ki elszórtan záporok, helyenként zivatarok.

Ezt követően csütörtökön és pénteken kellemes májusi időre számíthatunk szerte az országban, számottevő csapadék már sehol sem várható, legfeljebb néhol fordulhatnak elő futó záporok.

Borítókép: Mona33


Várod már az igazi nyarat?

◎ Igen, strandolni, napozni szeretnék

◎ Még tavasz van, ráér júniusban jönni

◎ Egyáltalán nem várom, nem szeretem a meleget

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.05.02 13:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy