Megdőlt a napi országos csapadékrekord (frissítve)

A Bakonyban annyi eső esett, hogy új napi országos csapadékrekord született.

Friss (13:35): Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos tájékoztatása szerint megdőlt a január 9-ére vonatkozó országos napi csapadékrekord. Az adatok hitelesítése után

Bakonybél Somhegypusztán 71,1 mm eső esett, ezzel ez az új napi rekord.

Korábban: Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy többfelé esett egyhavi mennyiséget meghaladó eső, de vannak olyan helyek is az országban, ahol már kéthavi csapadék hullott. Bakonybéli automatánk reggelig 72 mm-nyi esőt mért a felettünk áthaladó mediterrán ciklonból. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közétett bejegyzése szerint Bakonybélen 71,1 mm-t regisztráltak, így akár új napi országos csapadékrekord is születhetett, ami január 9-ére vonatkozik. Fontos megjegyezni, hogy ez még nem hivatalos, hanem csak előzetes adat, a hivatalos megerősítésre még várni kell, ugyanis ilyenkor ezek a mérések még adatellenőrzésen esnek át.

A január 9-ére vonatkozó napi országos csapadékrekordot egyébként Kemence állomás tartja, ott 1959-ben 48,6 mm csapadék hullott 24 óra leforgása alatt. Most ez a rekord került veszélybe.

A bakonybéli automatánk időközben már 79 mm-nél jár:

Csapadéktérképünk: Az elmúlt 24 óra csapadékösszege kedden 11:55-ig

Borítókép: Lica

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.01.10 12:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Kiadós, akár fél havi esőt adhatnak néhol a zivatarok
Félhavinál több eső esett néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma