Szivárog be a hideg

Tartósan hideg idő továbbra sem várható, de kedden reggel szállingózhat a hó az Északi-középhegységben.

Az előttünk álló héten sem lesz igazi télies fordulat időjárásunkban, bár pár fokkal alacsonyabb maximumokat mérhetünk majd a délutáni órákban.

Pár fokos lehűlés

A hajnali pára, köd továbbra is jellemző lesz. Napközben hétfőn elsősorban a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk naposabb időszakokra, máshol a felhőké lesz a főszerep. A késő délutáni óráktól nyugaton, északnyugaton kisebb eső is kialakulhat, ugyanakkor északnyugaton a délkeleti szél időnként élénk lehet. Az éjszakai órákban is számítani kell elszórtan kisebb esőre, valamint kedden reggel az Északi-középhegységben havas eső, kisebb havazás sem kizárt, de a magasabb hegycsúcsokon sem számíthatunk hórétegre. Máshol kedden elszórtan lehet kisebb eső, gyenge szitálás. Hétfő hajnalban az északi, északkeleti tájakon fagyhat, máshol általában 0 és +3 fok közötti minimumokat mérhetünk. Kedden reggel is hasonlóan alakul a hőmérséklet-eloszlás, északon, északkeleten lehetnek 0 fok alatti értékek, máshol általában fagypont felett alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A hét első napján még 4 és 9 fok közé melegszik a levegő, de a folytatásban a 2 és 7 fok közötti maximumok lesznek a jellemzőek.

Szürkeség

Szerdától a hajnali órákban egyre többfelé megjelenhetnek a 0 fok alatti értékek, és tovább folytatódik a felhős, borongós, helyenként szürke, párás idő, de számottevő csapadéktól péntekig nem kell tartanunk, legfeljebb szitálás, gyenge eső lehet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.11.23 19:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Kifehéredett a Kékes az est leple alatt