Mediterrán térség

Az Alpoktól délre, Olaszország északi területei felett kiterjedt zivatarok mozogtak csütörtök este.

Mediterrán térségre vonatkozó előrejelzésünkben is olvashatták, hogy a mai nap folyamán akár heves zivatarok is kipattanhatnak az északi térségben.

A 20:15-kor rögzített kompozit radarképen látszik, hogy Olaszország északi területein, ahol több magyar nyaralók által kedvelt város is fekszik, hatalmas kiterjedésű cella alakult ki. Vonulását feltehetőleg felhőszakadás, helyenként jégeső kísérte.

A 22:15-ös radarképen leginkább az Alpoktól délre fekvő területek pompáznak vörös színben, az infravörös műholdképen gyönyörűen látszanak a több kilométer magasságig felnyúló zivatarfelhők. A part menti települések felett mozgó cella már valamelyest gyengült.

Frissítve (10:00): Az Adriai-tenger felett mozog tovább a hatalmas felhőtömb, mely a tengerből tudja folyamatosan pótolni energiáját. Jelenleg szerencsére nem lakott területek felett helyezkedik el, nagy veszélyt jelent azonban a hajósok, vitorlázók számára.

Frissítve (11:00): A horvát tengerpartot is elérte a kiterjedt rendszer, a szárazföldet elérve azonban valószínűleg jelentősen veszíteni fog erejéből, s hamarosan leépül.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2009.08.13 22:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Üllők sorakoztak szerte az égen
Kelvin-Helmholtz felhők hullámoztak át a Balaton fölött
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét