Hétvégére csökken a csapadékhajlam

Pénteken a Dunántúlon és délen már többfelé számíthatunk napsütésre, majd a felhősebb szombatot naposabb vasárnap követi.

A szerdai és csütörtöki mediterrán ciklon okozta csapadékos időjárás után a hét hátralévő részében már szárazabb időre van kilátás, országosan a legtöbb napsütés vasárnap ígérkezik.

Szárazabb, nem túl hideg folytatás

Pénteken nyugat felől már csökken a felhőzet, a Dunántúl nagy részén és a Duna-Tisza köze nyugati-délnyugati tájain többfelé kisüt a nap, északon és az Alföld nagy részén azonban még sok lesz a felhő, és ott kisebb havas eső, hószállingózás is előfordulhat. A szél mérséklődik, már csak északkeleten és néhol a Dunántúlon lehet egy-egy élénk lökés. Hajnalban a derültebb, vastagabb hóval borított nyugati országrészben -7, -8 fokig is hűlhet a levegő, napközben 1-6 fokra van kilátás. 

Nemes Péter fotója, köszönjük!

Hétvégén szombaton felhősebb, vasárnap naposabb időre van kilátás, szombaton még északkeleten és nyugaton hószállingózás előfordulhat, reggelente pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható. Csak helyenként lehet élénk az északi-északnyugati szél. Éjszakánként szinte mindenhol fagyni fog - a derült, havas részeken továbbra is előfordulhat -7, -8, vasárnap hajnalban akár -9, -10 fok -, napközben a legtöbb helyen 5 fok közelébe melegszik a levegő, a vastagabb hóval fedett tájakon azonban alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Borítókép: Rippel Erik

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.02.05 19:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban