Elő az esernyővel!

Elő az esernyővel, esőkabáttal, gumicsizmával! Vasárnap és hétfőn jelentős csapadékra készülhetünk, mediterrán ciklon érkezik.

Előkészíthetjük a gumicsizmákat, ugyanis egy mediterrán ciklon ért el bennünket és jelentős mennyiségű csapadékot hoz magával. Szombaton a késő délutáni, esti órákban érkezett meg a déli tájakra, majd az éjszaka folyamán dél felől egyre többfelé eleredt az eső. Vasárnap reggel a legészakibb területeket leszámítva már az eső hangjára ébredhettünk.

Nagy esők jönnek

Senkit sem hagy ki a ciklon, napközben az ország teljes területén esni fog, a napi csapadékösszeg az ország déli felén többfelé az 50 mm-t is meghaladhatja. Szombaton ezzel együtt helyenként már feltámadt a szél, vasárnap országszerte erős lesz, többfelé viharossá is fokozódhat az északi, északkeleti szél. Az egyre hűvösebb hajnalokat követően, napközben sem melegszik fel jelentősen a levegő, vasárnap csupán 7-12 fok között alakulnak a maximumok. A kirándulásokat lefújhatjuk, marad a forró tea.

Havazás csak a legmagasabb hegycsúcsainkon lehet

Hétfőn átvonul felettünk a ciklon középpontja, az orság keleti, északkeleti felén még marad az esős idő, továbbra is sokfelé erős széllel. Ugyanakkor nyugaton, délnyugaton már eláll az eső, északkelet felé lassan továbbáll a csapadékzóna.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Az Időkép automatikus modellfutása által várt összcsapadék vasárnap éjfélig (szombat reggeli adatok alapján):

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2015.10.08 11:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
Ezek voltak a szerdai záporos nap legszebb pillanatai