40 fok - legmagasabb hőségriasztás

Maximumra kapcsol a nyár. Készítsük fel szervezetünket, a hét második felében akár 41 fok is lehet.

A délies légmozgással afrikai eredetű, forró levegő tódul be térségünkbe. Kezdetét vette a negyedik hőhullám az idei nyáron, és a kánikula csak tovább fokozódik a következő napokban. A hőség miatt figyelmeztetés van érvényben.

Harmadfokú hőségriadót

rendelt el az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős államtitkár augusztus 1. (kedd) és 4. (péntek) között. A napi középhőmérséklet tartósan 27 fok felett alakulhat. 

(forrás: OMSZ)

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, inkább csak fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, illetve estefelé az északnyugati határvidékre sodródhat be Ausztria felől kis eséllyel egy-egy zápor, ám ezzel a felfrissülés nem érkezik meg. A hajnalok is egyre melegebbek lesznek, a hétvége felé közeledve aztán tovább erősödik a hőség, pénteken nem kizárt, hogy

41 fok is legyen.

Kovács Péter fotója, köszönjük!

A nagy meleg alaposan megviselheti az egészségesebbek szervezetét is,

fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk.

Kerüljük a nehéz, zsíros ételek, valamint a magas cukor- és koffeintartalmú és alkoholos italok fogyasztását, ehelyett inkább igyunk napi 3-4 liter vizet!

Az időjárás kiváló lesz strandoláshoz, tavaink, így a Balaton vízhőmérséklete is újból emelkedni fog. Az UV-sugárzás szintje viszont nagyon erős lesz, ezért délelőtt 10 és délután 4 óra között célszerű kerülni a tűző napfényt, érdemes szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Borítókép: Sziklai Roland

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2017.07.30 21:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz