Másodfokú készültség a Rábán

A jelentős esőzések hatására több nyugat-magyarországi folyó és patak is áradásnak indult.

Csütörtökön elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Rába szentgotthárdi és körmendi szakaszán, mivel a hétfő óta tartó jelentős mennyiségű esőzések hatására három egymásra futó árhullám vonul le a folyón - tájékoztat az MTI.

Másodfokú készültség Körmendnél

A Rába csütörtök délután Szentgotthárdnál 274 centiméteres vízállással tetőzött, majd apadásnak indult, a körmendi szakaszon viszont az éjszaka tovább folytatódott az áradás, péntek hajnalra megközelítette a 4 méteres vízszintet, ezért ott másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. A folyó tetőzését itt péntek délutánra várták - írja közleményében a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A Nyugat.hu péntek délelőtti légifelvétele az áradó Rábáról

Gaál Róbert, vízügyi igazgató közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a a Rábán levonuló árhullám miatt a folyón életveszélyes és ezért tilos a vízitúrázás, valamint a folyóparton, ártéren sem tanácsos tartózkodni.

A hidrológus szakemberek becslése alapján Sárvárnál az árhullám már fokozat alatti vízállással fog levonulni.

Útlezárások Vas megyében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a Csörnöc patak áradása miatt teljes szélességében lezárták Vas megyében a Molnaszecsőd és Döröske közötti összekötő út több mint háromkilométeres szakaszát, a belvíz miatt pedig a csákánydoroszlói bekötőút egy szakaszán is teljes útzár van érvényben csütörtök délután óta.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.08.15 16:39


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
Hó és jég, reggel dér fehérített